Chocolaverslaving

Iedereen heeft vast wel iets dat je met regelmaat en met plezier eet of drinkt. Bij mij is dat het bruine goud genaamd Chocola. Ik denk dat ik gerust kan zeggen dat ik een chocolade verslaving heb, dat is niet overdreven.
Ik heb altijd wel meerdere repen chocola in de kast liggen en tegenwoordig is dat een mix van pure & extra pure chocola. Elke dag geniet ik weer van een portie die ik altijd weinig te weinig vind. Toch is elke hap die ik neem ronduit hemels.

Al jaren

Ik werd me er bewust van dat ik regelmatig chocolade at, toen ik begin jaren 2000 tegen collega’s zei dat ik de Choco Swing van Milka zo erg lekker vond. Elke avond na het eten nam ik een stuk van 100 gram om van mijn dagelijkse behoefte te voorzien. Een paar jaar later sprak ik opnieuw met de collega over chocola en ze vroeg of ik nog steeds deze reep at. Ja inderdaad. Het was voor mij een smakelijke gewoonte geworden. Genieten van elk blokje dat ik in m’n mond stop.
Waarom 100 gram per dag? Ik had ergens een keer gehoord dat als je meer chocola zou eten dat dat slecht was. Dus deed ik dat niet. Toch had ik zin in nog meer, dus heb soms ook wel gesmokkeld.
Mijn Milka melkchocola favoriet heb ik dus al jaren. Zelfs meer dan 15 jaar als ik terug reken. Vroeger had de reep een andere naam; Choco & bisq geloof ik. Nu heet het Mmmax Choco Swing. Maar de inhoud is (denk ik) ongeveer hetzelfde gebleven: koek, met een melk-crème laagje er op, onder de koek een dun laagje iets donkere chocola en alles omhuld met melkchocola.

FairTrade

Wat ik wel erg jammer vind, is dat Milka erg lang heeft gewacht tot ze iets doet met verantwoord geproduceerde chocola en boeren o.a. een goede prijs geeft. Ik snap dat zoiets veel geld en tijd kost, maar als je kijkt naar andere chocolademerken, zijn die al veel verder hiermee begonnen.
Sinds deze maand hebben ze het CocoaLife programma. Nieuwe verpakking en een heel klein logootje achterop met een website. In dit programma worden verschillende punten opgepakt, maar ben benieuwd of het allemaal zo gaat zoals ze beweren, of dat het om een voorzichtige start gaat.
Maar wel blij dat ze eindelijk iets hebben. Hoeft mijn verslaving hopelijk niet meer door slaven gemaakt worden.

PS. Nee ik heb geen aandelen Milka ^.^