Blog

Verhuizen – inpaksysteem

Het is nu ruim een jaar geleden dat we verhuisd zijn. Omdat we niet direct in de nieuwe woning konden intrekken, zijn we eerst in een tijdelijke woning gegaan. Een stacaravan welteverstaan. Daarom hadden we niet veel bergruimte en hebben we deze ingehuurd bij een opslag locatie (zoals Shurgard of AllSafe). Dit betekende dat we twee keer verhuisd zijn en moesten het wiel uitvinden om ervoor te zorgen dat we wel goed bij onze spullen konden. Ik heb hiervoor een eenvoudig inpaksysteem bedacht voor de verhuisdozen en de tijdelijke opslag. De tips die ik hieronder heb gezet zijn met name handig als je dus twee keer gaat verhuizen en je ook gebruik maakt van zo’n opslag.
Ga verder met “Verhuizen – inpaksysteem” lezen

Kerstmarkten

De eerste twee weken van november zijn voorbij. Veel (klein)kinderen zien vol verwachting uit naar de Sint en z’n Pieten. Mijn gedachten zijn op volle toeren bezig met de kerstmarkten in Duitsland die deze maand hun kraampjes openen. Ik weet het, ik weet het, officieel mag je pas over kerst praten als Sinterklaas in galop het land uit gaat. Hou mijn gedachten maar eens tegen!

Dit kerstmarktenplezier is me in 2010 komen aanwaaien. Het bedrijf Weekendjeweg.nl waar ik voor werkte heeft toen de website Kerstmarkten.nl aangekocht. Een collega vroeg me of ik tijdens het maken van hotelfoto’s in Duitsland, ook enkele foto’s van kerstmarkten kon maken. Op dat moment had ik nog nooit bewust gehoord van kerstmarkten. Op z’n hoogst een Nederlandse kerstbraderie.

Ga verder met “Kerstmarkten” lezen

Grote schoonmaak

Een paar weken geleden werd er aandacht gevraagd voor een schoonmaakactie bij ons in de buurt. Ik dacht, kom, laat ik hier eens aan mee doen en een positief steentje bijdragen tegen zwerfafval. Ik woon er nu tenslotte een jaar. Op de Facebook pagina meldde ik dat ik “ging”.

Gisteren was DE dag. Ik stond om 10 uur stipt op het plein, maar de drommen mensen die ik verwachtte, bleven uit. Een team van 8 mensen van de organisatie liepen een beetje rond, en wisten eigenlijk ook niet goed hoe je dit moest aanpakken & beginnen. Ik denk dat er daarnaast zo’n 7 medebewoners & kids liepen om mee te helpen.
In de loop van de dag zouden verschillende optredens het geheel levendig maken. Trommelende vuilnismannen, een levensgrote Garfield en een zingende prullenbak, en een kunstenares die met het vuilnis kunst zou maken. Spannend allemaal!
Veel of weinig volk; hup aan de slag. Ik krijg een ‘prikker’ voor het zwerfafval. De term prikker kende ik nog wel vroeger op school; een stok met een prikker er aan, maar dit was meer een “plukker” (grijpstok) die ze prikker noemt. Ook goed. En een vuilniszak met ring om het spul er makkelijk in te doen. Ik loop naar de parkeerplaatsen en ben aan het vuil plukken geslagen.

Crimineel

Op een bepaald moment voel je dat men naar je kijkt. Eeh, o ja, je loopt wel in de gaten als je zo over straat loopt. Daar had ik een trucje voor; gewoon naar de straat blijven kijken en vooral niet opkijken. Werkt eigenlijk wel goed. Alsof je een crimineel bent die een taakstraf heeft gekregen. Maakt me niet uit; best een leuk werkje. Je ziet meteen resultaat!
In de buurt van een kinderspeelpleintje begon de vuilniszak sneller gevuld te raken, het teken dat tieners daar ook ‘spelen’. Grappig, die tieners zijn ook groen bezig, er lagen meerdere doorzichtige zakjes met een groen blaadje als logo. En natuurlijk blikjes energiedrank. Ga verder met “Grote schoonmaak” lezen

Chocolaverslaving

Iedereen heeft vast wel iets dat je met regelmaat en met plezier eet of drinkt. Bij mij is dat het bruine goud genaamd Chocola. Ik denk dat ik gerust kan zeggen dat ik een chocolade verslaving heb, dat is niet overdreven.
Ik heb altijd wel meerdere repen chocola in de kast liggen en tegenwoordig is dat een mix van pure & extra pure chocola. Elke dag geniet ik weer van een portie die ik altijd weinig te weinig vind. Toch is elke hap die ik neem ronduit hemels.

Al jaren

Ik werd me er bewust van dat ik regelmatig chocolade at, toen ik begin jaren 2000 tegen collega’s zei dat ik de Choco Swing van Milka zo erg lekker vond. Elke avond na het eten nam ik een stuk van 100 gram om van mijn dagelijkse behoefte te voorzien. Een paar jaar later sprak ik opnieuw met de collega over chocola en ze vroeg of ik nog steeds deze reep at. Ja inderdaad. Het was voor mij een smakelijke gewoonte geworden. Genieten van elk blokje dat ik in m’n mond stop.
Waarom 100 gram per dag? Ik had ergens een keer gehoord dat als je meer chocola zou eten dat dat slecht was. Dus deed ik dat niet. Toch had ik zin in nog meer, dus heb soms ook wel gesmokkeld. Ga verder met “Chocolaverslaving” lezen