Kerstmarkten in München

Van woendag 29 november t/m maandag 4 december 2023 waren we in München. Om de stad te bekijken, maar uiteraard ook om de kerstmarkten te zien. Nou dat hebben we geweten; we mochten namelijk niet weg. We zouden t/m zondag 3 december gaan, maar vanwege een extreme hoeveelheid sneeuw op zaterdag was vlieg en treinverkeer niet mogelijk. Gelukkig zijn we op maandag -na een reis van 12 uur- weer thuis aangekomen.

Boven: De sneeuw die t/m vrijdagavond gevallen was. Onder: dezelfde plek zaterdagochtend.

De stad is ruim opgezet en heeft grote gebouwen met mooie gevels. Veel kerken en torens. Een aantal mooie shopping centra waar je goed terecht kunt als het weer minder is. De kerstmart rondom het Mariënhof, de Middeleeuwse kerstmarkt, Weihnachtsdorf en Pink Christmas hebben voldoende sfeer en volume (qua aantal kraampjes). De rest van de markten is wat karig.