Een buitenlandvakantie in Nederland

Vanwege de verhuizing gaan we dit jaar niet op vakantie. Nu heb ik sowieso geen probleem om niet weg te gaan als ik vrij ben; er zijn thuis genoeg dingen te doen. Maar iets anders doen dan normaal als je vrij bent, is natuurlijk wel verrijkend! Naast het zoeken naar chocola in het buitenland, kan ik me vaak al verheugen op het avondeten. De geuren en smaken uit het vreemde land die je voorgeschoteld krijgt, is toch wat anders dan de aardappelen, groente en vlees uit de Nederlandse keuken.

Daarom stelde ik voor dit jaar met vakantie naar Nederlandse restaurants te gaan met een specifieke buitenlandse keuken. En dan natuurlijk het liefst gerund door mensen die daar vandaan komen. Zo gezegd, zo gedaan. Er zijn natuurlijk van die websites die restaurants op hun site hebben verzameld. Daar moeten restaurants aan meebetalen. Ik verwacht daar niet alle pareltjes te vinden. Vandaar dat ik handmatig zelf aan de slag ben gegaan op Google Maps; op zoek naar restaurants die een land vertegenwoordigen.

Restaurant-parels

Ik kan van harte zeggen dat de gevonden en bezochte restaurants de parels zijn waar ik naar op zoek was. Geen Nederlandse variatie op buitenlands eten, maar genieten alsof je in het buitenland op vakantie bent! Je moet hier ook wel flexibel zijn in je verwachting. Het eten is anders uiteraard, maar het kan er ook wat anders aantoe gaan als in een “gewoon” restaurant. Andere gewoontes en manieren. Maar dat is toch ook in het buitenland zo?

China
Hoi Tin
Zeedijk 122-124
Amsterdam, Noord-Holland
https://www.hoitin.nl/?lang=nl

Korea
Inza’s Seoulkitchen
Willem II Straat 25
Tilburg, Brabant
https://www.inzas.nl/

Spanje
La Barceloneta
Stationsstraat 77
Gronsveld, Zuid-Limburg
https://www.labarceloneta.nl/

Syrië
Qamarya
Arnhemseweg 9
Amersfoort, Utrecht
https://www.qamarya.nl/

Treinvakantie

Om dit vakantiegevoel helemaal af te maken, hebben we van 1 bezoek een dagje weg met de trein gemaakt. Dat is sowieso al een bijzondere trip. Leuke plekjes van een stad bezoeken en daarna verwend worden met een heerlijk restaurant! Dit gaan we hopelijk vaker doen. Het is dichter bij huis, goedkoper dan een vakantie en ook nog eens leuk! Er staan meer restaurants op m’n lijstje 😋

Voor het geval dat je mocht denken dat ik hiervoor betaald krijg, dan heb je het mis!