Over ons

Hier zie je ons zitten in de camper met op de achtergrond Mount Cook die-niet-te-zien-is-vanwege-de-mist. Jan, Cilia en hun zoon Dennis hebben de lange reis naar Nieuw-Zeeland gemaakt vanwege twee redenen. Als eerste; Cilia was in 2002, 50 jaar geworden. In plaats van dit groots te vieren was het plan in 2000 om hiervoor in de plaats naar Australië te gaan. De tweede reden is, dat Jan en Cilia in 2003, 30 jaar getrouwd zijn. Twee feesten in een keer, op het andere halfrond gevierd!

Australië

Het plan was eerst om naar Australië te gaan. Dit mede omdat Dennis daar al eens is geweest (in 1998) en omdat dat het land is waar Cilia ooit nog eens naar toe wilde gaan, hadden we daarvoor gekozen. Tot we naar een lezing gingen van Dolf de Vries. Dolf kwam in een bibliotheek in Amstelveen een lezing geven over zijn ervaringen van Australië. Tegen het einde van de avond kwam hij met een raad voor mensen die niet meer dan 3 of 4 weken de tijd hadden om te reizen. Dan kun je beter voor Nieuw-Zeeland kiezen, want de afstanden daar zijn veel beter te bereizen. En de dingen die je in Australië ziet zijn erg mooi, maar onderweg is het landschap wat saai. Dit heb je niet in Nieuw-Zeeland.

Toen zijn we nog eens goed gaan nadenken over waar we nu precies naar toe wilden en hebben besloten om voor een campertocht door Nieuw-Zeeland te kiezen. En hebben daar achteraf ook geen spijt van! (zie eindwoord)