SurfersVragen

Van bezoekers van deze site krijgen we vragen over het een en ander. Deze vragen kun je hieronder met onze antwoorden vinden!

De Camper

Vraag
De meeste reisfolder bieden ook wel camperhuur aan, meestal voor zo´n 25 à 30 NZ$ per dag. Dan heb je een eigen risico van 5000 dollar. Dit eigen risico kun je afkopen tot 250 dollar, voor 35 NZ$ per dag. Da´s meer dan een keer zoveel. Wat hebben jullie toen gedaan?

Antwoord
Wij hebben het eigen risico ook afgekocht. We hebben dit pas in Nieuw-Zeeland zelf gedaan bij het ophalen van de camper. We vonden dit ook erg veel maar wilden het risico niet lopen! Bij ons ging het om een bedrag van totaal 374,79 NZ$ (in guldens 825,93) ! Wij hebben sinds vorig jaar een reis-annuleringsverzekering voor een heel jaar afgesloten en volgens ons valt daar ook het voertuig onder wat je in het vakantieland huurt. Wanneer we nu zouden gaan zou ik dit bij deze verzekering navragen.

Vraag
Waren ze erg moeilijk met het verhuren?

Antwoord

Nee hoor, erg vriendelijk en als tip geven we mee: Als je je camper in ontvangst neemt, vraag zaken die ze uitgelegd hebben gewoon nog een keer. Het is namelijk erg veel in 1 keer en als je niet aan een camper gewend ben sta je overal vreemd voor!

Vraag
Hoe beviel de camper?

Antwoord
In eerste instantie schrok ik van de kleine ruimte, maar wanneer je een paar dagen bezig bent viel het mij 100% mee, vooral omdat we steeds meer opbergruimten vonden in de camper! Vraag daar ook naar bij het ophalen! Bij de camper zit beddengoed,:dekbed, hoes, onderlaken en slopen. Voldoende handdoeken en thee en handdoeken ( op de campings zijn wasmachinens en drogers) Tip: neem voor de kinderen genoeg leesvoer mee, een spelletje spelen in de rijdende camper is niet echt te doen, misschien een potje kaarten. Je zit namelijk in de veiligheidsriem!
Verder is de camper goed uitgerust om eten te koken, bestek, borden enz ook voldoende. Het toilet hebben wij alleen in “noodgevallen” gebruikt. Onderweg zie je openbare toiletten. Op de campings zijn de toiletten en douches meestal goed.Wanneer we nog eens zouden gaan en misschien maar met z’n tweeen zou ik toch een 4 persoonscamper huren i.v.m. de ruimte! (We hadden nu ook een 4-persoons met ons drieen)

Vraag
Hoe beviel de camper? Ik zag dat jullie in de zomer zijn geweest, maar is het ook doenbaar in de winter?

Antwoord
De camper beviel ons prima! Wij waren met z’n 3-en in een 4-persoons camper. Dit was op zich comfortabel (de persoon die tijdens het rijden achterin zat alleen wat minder). Dennis sliep boven de cabine. Dit noemde ze ook een 2-persoons bed, maar zou ikzelf meer betitelen als een twijfelaar, waarvan het dak schuin loopt. 2 kids zou misschien dan wel kunnen.
Wij kwamen in het begin van de lente aan. Zeker op het zuidereiland was het toen fris weer. Vergelijkbaar met Nederland. Hoe het er in de winter is, kunnen we niet uit ervaring vertellen, mar het zal er wel nog wat frisser zijn. Het (noorden van het) Noordereiland ligt (zomer en winter) gunstiger. Daar zal het vast ook minder koud in de winter zijn, en kun je ook leuke trips maken. (het is bv. groot genoeg voor 3 weken!). In de lente was het op het Zuidereiland ten zuiden zo’n 4 graden en met het naar bovengaan op het Zuidereiland steeg de temperatuur tot 10/14 graden. Je raakt wel gewend aan deze temperatuur en het voelt anders aan dan bij ons vindt ik. Ik heb in een t-shirt gelopen bij een graad of 12! Wel met het zonnetje erbij hoor. In de camper zit een kachel, wij hebben ‘m een nacht aan gelaten, maar dit geeft veel lawaai.

Overnachten

Vraag
Wat zijn zoal de prijzen zijn voor een overnachting [gewoon simpel] prijzen van eten kun je daar voorbeelden van geven.

Antwoord
– Overnachtingprijzen; wij hebben met een camper gereisd en de prijzen van overnachting daarvan zijn per persoon tussen de 10 en 15 NZ$. Op het Zuidereiland zijn de prijzen voordeliger dan het Noordereiland. De prijzen zijn inclusief camper.
– We hebben 1 nacht in een zgn. cabin op een park geslapen, de prijzen daarvan zijn variabel van 35 NZ$ tot 72 NZ$. Dat heeft te maken met de facliteiten.
– De prijzen van het eten kun je vergelijken met Nederland, je kunt alles krijgen. Aanbod van het aantal supermarkten is goed.

De Route

Vraag
Wij gaan voornamelijk het Zuidereiland rondtrekken, maar we hebben nog niet echt een route. Wel een auto, dus we zien wel. Als jullie nog tips hebben hoor ik die graag.

Antwoord
Of we nog wat tips hebben, nou ja da’s moeilijk we hebben veel gezien, maar de hoogtepunten van het Zuidereiland vonden wij:
– grot/blowhole/pancakerocks in Punakaiki
– Abel Tasmanpark
– De touristische route van Dunedin naar Invercargill
– Waarschijnlijk zal als het regenachtig weer is, Milford Sound ook prachtig zijn. Wij hebben er niet echt van kunnen genieten omdat er vrijwel geen watervallen te zien waren (en het dus ook niet regende).
– De gletsjers (Fox/Franz Jozef)

Vraag
Ik ben van plan om 3 weken te gaan fietsen van Christchurch naar Aukland. Dit betekent fietstochten van 35 tot 85 km per dag en verder 2500 km met een busje voor de overige stukken. Hebben jullie wat voor tips of informatie dan ook over een dergelijke tocht zoals voorbereiding, kleding, uitrusting, klimaat, enz.

Antwoord
Aangezien we zelf in een andere periode hebben gereisd kunnen we wat klimaat je beter doorverwijzen naar een Bieb o.i.d. Er zijn ook veel sites die hier info over geven… Op het Zuidereiland is de geografie eigenlijk heel eenvoudig, als je een dwarsdoorsnede zou maken: ___/`\___
een rij bergen in het midden en aan de beide voeten van de rij bergen lager land (dit lagere land zou kunnen doen denken aan Nederland)
Het Noordereiland is iets ingewikkelder denk ik, maar weet ik niet heel veel over te vertellen.

Boeken

Vraag
Waar zit eventueel dan WTC (Boekingscentrum) en in hoeverre helpen ze je met het boeken van allerlei dingen?

Antwoord
Het WTC kan je bereiken via tel:020-6261011. Wij hebben gebeld met hen en veel gemaild via info@worldticketcenter.nl Op www.worldticketcenter.nl kun je vast even een kijkje nemen. Ze hebben ons goed geholpen, maar als ik nu weer zou gaan zou ik het allemaal zelf regelen, maar dit komt natuurlijk omdat je nu wat meer weet!